maandag, 13 april 2015

BILD: TSIPRAS OVERWEEGT NIEUWE VERKIEZINGEN

BILD: TSIPRAS OVERWEEGT NIEUWE VERKIEZINGEN

De Griekse premier Alexis Tsipras overweegt, afhankelijk van de uitkomst van de moeizame onderhandelingen met de trojka, nieuwe verkiezingen uit te schrijven.  Dat schreef het Duitse blad Bild maandag zonder bronvermelding.

De Griekse overheid verwees het verhaal in Bild maandagmiddag naar het rijk der fabelen. ,,Opnieuw is, ten onrechte, het scenario van vervroegde verkiezingen van stal gehaald. We blijven met onze geldschieters zoeken naar een oplossing die voor alle betrokkenen het beste is'', aldus Athene.

Tsipras zou momenteel de steun hebben van 40 procent van de Griekse bevolking. Volgens Bild gokt hij met een nieuwe verkiezingsronde op een absolute meerderheid en grotere steun voor zijn strijd tegen Brussel en de door de geldschieters geëiste bezuinigingen en hervormingen.

Een Griekse minister stelde tegenover Bild dat het land niets te verliezen heeft. ,,Als de EU moeilijk blijft doen, moeten we laten zien dat wij dat spel ook kunnen spelen.'' De Duitse europarlementariër Alexander Graf Lambsdorff (FDP) reageerde woedend. ,,Nieuwe verkiezingen zijn in feite een referendum over de euro. Als Syriza wint, is de 'Grexit' een feit.''

19:10 Gepost door Yamas in Actualiteit, economie, politiek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.